Voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- of detailhandel.
Ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben.

  • De StiBON opleiding Bierambassadeur 1 behandelt de basis van bier.
  • Kent de eigenschappen van de belangrijkste biertypen.
  • Weet welke factoren een biertype bepalen (granen, hopgebruik, kruiden en gistingsmethode).
  • Kan de belangrijkste procedures benoemen voor de ontvangst, opslag, verkoop en het serveren van bier.
  • Begrijpt de basis voor het maken van proefnotities en kan de belangrijkste biertypen onderscheiden tijdens een blindproeverij.

Meld je nu aan voor de StiBON Bierambassadeur 1 opleiding

Deelnemers aan de opleiding Bierambassadeur 1 dienen aan te geven in welke plaats ze de opleiding bij voorkeur willen volgen. Wij adviseren je snel aan te melden voor de opleiding voordat deze is volgeboekt. Bij te weinig aanmeldingen voor een opleiding wordt uiterlijk 10 dagen van te voren aangegeven of deze doorgaat of niet. Wacht niet te lang met aanmelden. Je komt in volgorde van aanmelding voor een opleidingsplaats in aanmerking.

Je kunt je inschrijven voor de volgende opleidingen:

Nieuwe opleidingen. (fysiek):

Bierambassadeur 1 StiBON Summerschool Utrecht Startdatum 16 augustus 2021 (NIEUW)

Nieuwe opleidingen (digitaal):

Er staat op dit moment geen nieuwe StiBONline gepland

Lopende opleidingen

Bierambassadeur 1 StiBONline startdatum 22 maart 2021 Gestart

Bierambassadeur1 StiBONline startdatum 19 april 2021 Gestart
Bierambassadeur 1 driedaagse opleiding Gulpen startdatum 23 november Gestart
Bierambassadeur 1 Alkmaar startdatum 21 september 2020 Gestart
Bierambassadeur 1 Amsterdam startdatum 5 oktober 2020 Gestart
Bierambassadeur 1 Breda startdatum 22 september 2020 Gestart
Bierambassadeur 1 Delft Startdatum 28 september Gestart
Bierambassadeur 1 Groningen Startdatum 5 oktober 2020 Gestart
Bierambassadeur 1 Utrecht Startdatum 29 september 2020 Gestart

Current courses

StiBON Beer Ambassador 1 English Start date 22 september 2020 Started

Examen

Als je je aangemeld hebt voor een opleiding is het examen gratis.
Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je een diploma. Je bent geslaagd als je minimaal 28 punten hebt behaald voor de theorie en minimaal 8 punten voor het proef gedeelte.
Om door te gaan naar StiBON Bierambassadeur 2 moet je minimaal 32 punten hebben behaald voor de theorie en minimaal 8 punten voor het proef gedeelte.
Indien je geslaagd bent voor het examen maar je hebt niet genoeg punten om door te gaan naar StiBON Bierambassadeur 2, is het mogelijk een herexamen te doen voor het theorie gedeelte. De kosten hiervoor bedragen € 60,– ex . BTW (€ 72,60 incl. BTW).

Hier kun je je aanmelden voor een herexamen of een examen StiBON Bierambassadeur 1.

Aanmelden examens.

Certificaat

Wie vijf lesavonden heeft gevolgd en niet voor het examen slaagt krijgt een certificaat als bewijs van deelname. Het afleggen van het examen is niet verplicht, maar het met succes afleggen ervan is wel een voorwaarde om door te mogen gaan naar Bierambassadeur 2.

Doorstromen Niveau 2

Voor wie al een grondige basiskennis van bier heeft en meteen wil ‘instromen’ bij Bierambassadeur 2 bestaat de mogelijkheid om alleen het examen Bierambassadeur 1 af te leggen. De examenkosten zijn in dat geval €175,- ex. BTW (€ 211,75 incl. BTW) inclusief het lesboek. Let wel, onderschat het examen niet. De drempel om toegelaten te worden tot Bierambassadeur 2 is hoog en de examenstof pittig.

Vier tot zes weken voor het examen ontvang je via de mail een uitnodiging voor het examen. Hierin staat verder informatie m.b.t. het examen, zoals locatie, tijd, de longlist, waar je eventueel de bieren kunt bestellen en wat je mee moet nemen (o.a. ID). De longlist is een lijst van de 20 bieren die mogelijk op het examen kunnen komen. Deze longlist is voor elk examen anders.

Kosten

De kosten voor de StiBON opleiding Bierambassadeur 1 bedragen € 535,- ex. BTW (€ 647,35 incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de fysieke lessen en het examen. Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Lidmaatschap alumni netwerk StiBA.

Bij inschrijving voor de StiBON opleiding Bierambassadeur 1 kun je aangeven of je lid wil worden van het alumni netwerk StiBA. Als je de opleiding succesvol afgerond hebt, sta je ingeschreven als StiBA lid. StiBA organiseert een paar keer per jaar netwerkbijeenkomsten of interessante excursies. StiBON Bieropleidingen BV neemt tot wederopzegging de contributie voor haar rekening. Het lidmaatschap is daarmee minimaal twee jaar gratis voor de deelnemer.

Inschrijving is niet vrijblijvend

LET OP: deze inschrijving is niet vrijblijvend. Bij annulering zijn kosten verbonden waarvan de hoogte afhankelijk is van het tijdstip van afzeggen.
Zie hiervoor punt 4 van onze Algemene Voorwaarden.

Bekijk hier het examenreglement

Register now for the StiBON training in English.

We advise you not to wait too long to register for the English StiBON training. If there are not enough applications for the program, it will be indicated at least 10 days before the starting date whether the training will proceed or not.

You are eligible to take part in the training in the order of registration.

When registering for the StiBON Beer ambassador 1 training, you can choose whether you would to become a member of the StiBA alumni network. Once you have completed the course successfully, you are registered as a StiBA member. StiBA organizes network meetings or interesting excursions a few times a year. StiBON Bieropleidingen BV will pay the contribution until cancellation. Membership is therefore free for the participant for at least two years.

PLEASE NOTE: registering is not free of charge. In the event of cancellation, costs are involved, the amount of which depends on the time of cancellation. See point 4 of our General Terms and Conditions.

More information: https://stibon.nl/opleiding/speciale-opleidingen/

Training schedule: https://stibon.nl/stibon-beer-ambassador-1-english/

Terug naar opleidingen