StiBON Masterclass Bier aan Tafel 24 mei

Meerdere malen is ons ter ore gekomen dat velen de Bier aan Tafel les van StiBON Niveau 2 zo graag nog eens over willen doen. Na een kort overleg kwamen we tot een Masterclass versie van deze les. Niet dezelfde gerechten maar wel vier gangen, zelf de bieren uitzoeken en lekker experimenteren, wederom onder de bezielende begeleiding van Arvid Bergström en Henri Reuchlin. Deze masterclass is ook voor StiBA leden die niveau 1 hebben afgerond en niet StiBA leden. Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Iets eten (niet teveel!) voor deze Masterclass is aanbevolen.

Locatie: Café Rootz, Grote Marktstraat 14, Den Haag

Tijd: 19:00 – 21:30 uur

Deelname voor StiBA leden is € 35,- (incl. BTW) en € 50,- voor niet leden.

Inschrijven StiBA leden

Inschrijven voor niet leden


StiBON Masterclasses tijdens het Nederlands Bierfestival in Den Haag

In de Week van het Nederlands bier is er in de Grote Kerk in Den Haag het Nederlands Bierfestival 2022. StiBON verzorgt hier ieder uur Silent Walking Masterclasses, waar StiBON docenten en biersommeliers rondleidingen geven door de kerk met verschillende thema’s.

Inschrijven: via de website van de Week van het Nederlands Bier of bij de StiBON stand in de kerk zelf.

Maximaal 10 personen per wandeling.

Kosten: 4 munten


Het programma tijdens het Nederlands Bierfestival 2022:

Donderdag 19 mei

19:00 u: Basisingrediënten in bier en hun rol in de smaak van bier o.l.v. Rick Kempen: Waarom smaakt het ene bier nou meer naar citrus en grapefruit en heeft een ander een klein zuurtje? En waar komt soms die kruidigheid toch vandaan? Rick vertelt.

20:00u: Rondje langs de Haagse  Brouwers o.l.v. Henri Reuchlin: Waar Den Haag vroeger geen brouwerijen mocht hebben heeft Den Haag er momenteel vijf, waarvan er een paar vandaag aanwezig zijn in de kerk. Wandel mee met Henri en dompel je onder in de Haagse bierwereld.

21:00u: Externe smaakmakers in bier o.l.v. Rick Kempen: Hoezo hout- en rooksmaken en soms andere rare (te gekke!) smaken in bier? Waar komen die nou weer vandaan? Rick vertelt nog meer.

Vrijdag 20 mei

17:00u: Oude biermerken in een nieuwe bierwereld o.l.v. Gerard Molenaar: Met alle brouwerijen en bieren vandaag de dag, nationaal én internationaal, sneeuwen soms bepaalde bieren en brouwerijen onder. Gerard vertelt graag over de oude biermerken die vandaag de dag nog steeds te vinden zijn.

18:00u: Hollands Glorie, DBC prijswinnaars o.l.v. Gerard Molenaar: Sinds 2015 kent de Dutch Beer Challenge al vele prijswinnaars en ook die van 2022 is net weer bekend. Gerard neemt jullie mee naar enkele medaille winnaars van dit jaar en vertelt meer over het bier en de brouwerij.

19:00u: Noorderlicht o.l.v. Frits Dunnink: Frits komt uit het hoge noorden en met deze wandeling laat hij het Nederlandse bier Noorderlicht zien, waardoor jullie beter bekend raken met de brouwerijen die ons hoge Noorden rijk is!

20:00u: Dutch Beer Styles (English) o.l.v. Derek Walsh: For our international guests and those who would like to know more about the typical Dutch Beer Styles, join this Masterclass. Derek Walsh will show you around and tell you more!

21:00u: Noorderlicht o.l.v. Frits Dunnink: Frits komt uit het hoge noorden en met deze wandeling laat hij het Nederlandse bier Noorderlicht zien, waardoor jullie beter bekend raken met de brouwerijen die ons hoge Noorden rijk is!

Zaterdagmiddag 21 mei

14:00u: New Lagers (English) o.l.v. Derek Walsh: A new trend these days are craft lagers. Is this the new trending beer type to be? Try some yourself and let Derek tell you more about lagers.

15:00u: Bierhistorie van enkele biertypen o.l.v. Leendert Alberts: Leendert kan je alles vertellen over de geschiedenis van bier. In deze Masterclass vertelt hij over de geschiedenis van enkele biertypen en laat er een paar proeven. Oordeel zelf of je de geschiedenis van het bier proeft.

16:00u: Dutch Beer Styles (English) o.l.v. Derek Walsh: For our international guests and those who would like to know more about the typical Dutch Beer Styles, join this Masterclass. Derek Walsh will show you around and tell you more!

Zaterdagavond 21 mei

19:00u: Bierhistorie van enkele biertypen   o.l.v. Leendert Alberts: Leendert kan je alles vertellen over de geschiedenis van bier. In deze Masterclass vertelt hij over de geschiedenis van enkele biertypen en laat er een paar proeven. Oordeel zelf of je de geschiedenis van het bier proeft.

20:00u: Hollands Glorie: DBC-prijswinnaars o.l.v. Dennis van Veen: Sinds 2015 kent de Dutch Beer Challenge al vele prijswinnaars en die van 2022 zijn net weer bekend. Dennis (van de Beertenders) neemt jullie mee naar enkele medaille winnaars van dit jaar en vertelt meer over het bier en de brouwerij.

21:00u: Externe smaakmakers in bier o.l.v. Sophia Visser: Hoezo hout- en rooksmaken en soms andere rare (te gekke!) smaken in bier? Waar komen die nou weer vandaan? Sophia, voormalig gastvrouw van Bierproeflokaal inde Wildeman vertelt nog meer.


Terug naar opleidingen