Masterclass: Soetbier


Het begon allemaal met een zelfportret van Rembrandt uit 1635… Rembrandt heft op deze ‘selfie’ een glas bier en de juiste personen bij CRAFT Nederland begonnen zich af te vragen welk bier dit dan was. Na contact met bier- en kunsthistorici was de conclusie dat dit naar alle waarschijnlijkheid een bierstijl was die bekend stond als ‘Soetbier’. Nog belangrijker: Konden zij dit bier ook brouwen?

Reden genoeg voor StiBON om hiermee aan de slag te gaan: De StiBON Bierambassadeur niveau 2 groepen uit het lesjaar 22/23 hebben ieder een Soetbier gebrouwen als ode aan onze Vaderlandse biergeschiedenis. Maar wat weten we over Soetbier? Hoe smaakt het en hoe wordt het gebrouwen?
Op maandag 26 juni nemen Duco Dokter van havenbrouwerij Het Brouwdok en bierhistoricus Roel Mulder ons mee op reis door de wereld van Soetbier en geven antwoord op de bovenstaande vragen.

Deze avond draait om biergeschiedenis en het herontdekken van bierstijlen. Uiteraard proeven wij ook de drie gebrouwen Soetbieren van de StiBON Bierambassadeur niveau 2 groepen.

Datum:                                Maandag 26 juni
Locatie:                                Café Rootz in Den Haag
Aanvang:                            19:30 uur
Kosten:                                €40,- voor StibA-leden
                                           €50,- voor niet-leden

Bestel je ticket hier:



Bier en Oesters, 12 juni 2023. Deze masterclass is volgeboekt.


Bij oesters drink je champagne, wijn of een stout. Dat zijn de standaard adviezen bij oesters.

Er zijn alleen zoveel verschillende oesters en zoveel verschillende dranken, c.q. bieren die daar mooi bij smaken!

Dat bij elke oester een mooi bier te combineren valt hebben biersommelier Yu Mey Kwee en oesterman Marcus van den Noord van Zilt en Zalig in het verleden al meerdere keren bewezen. Dit keer is de uitdaging voor Yu Mey om Nederlandse bieren uit te zoeken voor Marcus, waar Marcus weer mooie oesters bij zal selecteren.

Tijdens deze avond leer je meer over umami, oesters en hoe goed het samen gaat met bier en/of andere mooie dranken.
Deze masterclass is ook leuk voor mensen die nog geen StiBON hebben gedaan of nog nooit oesters hebben gegeten.

Kosten:

StiBA leden: € 45,-

Niet-StiBA leden: € 50,-


De masterclass vindt plaats bij Café Rootz in Den Haag

Maandag 12 juni 2023
19:30 uur tot +/- 22:00 uur – Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511BJ Den Haag


Terug naar opleidingen