StiBON Masterclasses tijdens de Week van het Nederlands Bier

Tijdens de Week van het Nederlands Bier organiseert StiBON maar liefst vier digitale masterclasses en de finale van de StiBON Thirsty seconds bierquiz. Voor alle masterclasses geldt dat het aantal aanwezigen beperkt is om een goede interactie met de spreker te garanderen.

Deelname voor iedere masterclass bedraagt € 17,50 (incl BTW) voor leden van het StiBON Alumninetwerk StiBA en € 22,50 (incl BTW) voor overige geïnteresseerden.

Op 31 mei, 1, 2 en 4 juni staan de volgende vier masterclasses online gepland:

Masterclass 0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen

Frits Dunnink, bierschrijver en gediplomeerd biersommelier.

Maandagmiddag 31 mei 12:30 uur – 14:30 uur

Frits heeft zijn jarenlange ervaringen op het terrein van copywriting en marketing met zijn liefde voor bier, koken en eten gecombineerd. In december 2020 verscheen zijn boek 0.0- alcoholvrij bier in de lage landen. In deze masterclass zal hij een tipje van de sluier oplichten over zijn boek. Het duurt gelukkig nog even voordat het weer Dry januari is en dan, maar na deze masterclass, heb je meer plezier met alcoholvrij bier.

Aanmelden masterclass 0.0 (Leden StiBON Alumninetwerk StiBA)
Aanmelden masterclass 0.0

Masterclass 700 jaar hopbier in Nederland DEZE MASTERCLASS IS VOLGEBOEKT

Dr. Leendert Alberts, bierhistoricus, docent aan de Hogeschool Utrecht en bij StiBON.

Dinsdagavond 1 juni 19:15 uur – 21:15 uur

In 1321 – nu 700 jaar geleden, een jubileum! – werd in Nederland voor het eerst bier gebrouwen met hop. En dat zijn we vervolgens blijven doen. De introductie van hop bracht een revolutie op de biermarkt teweeg van waaruit de Nederlandse bierindustrie is ontstaan. Van de middeleeuwen tot op de dag van vandaag zijn Nederlandse brouwers bierexporteurs geweest, eerst alleen in Europa, later wereldwijd. Dit jubileum willen we vieren. Met deze masterclass maak je een excursie door zeven eeuwen Nederlandse biercultuur, van houten vaten tot kekke aluminium blikjes. En als je wilt, kun je tijdens deze virtuele excursie enkele historische bieren in het echt proeven.

Dit najaar publiceert Alberts bij uitgeverij Prometheus het boek Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland.

Aanmelden masterclass hopbier (Leden StiBON Alumninetwerk StiBA)
Aanmelden masterclass hopbier

Masterclass gist DEZE MASTERCLASS IS VOLGEBOEKT

Willem van Waesberghe, global Master Brewer van Heineken

Woensdagavond 2 juni 19:15 uur – 21:15 uur

In zijn lange carrière bij Heineken heeft Willem een grote fascinatie maar bovenal een fenomenale kennis van gist opgedaan. Hij was onder andere betrokken bij innovaties Heineken 0.0 en H41. Deze masterclass neemt Willem ons mee naar de bijzondere wereld van de gist. Wat maakt gist zo bijzonder?

Aanmelden masterclass gist (Leden StiBON Alumninetwerk StiBA)
Aanmelden masterclass gist

Finale Thirsty seconds beer quizdonderdag 3 juni van 20:30 tot 22:00 uur

Wie wordt de winnaar van de landelijke finale van de eerste StiBON Thirsty Seconds Beer Quiz? Vijf finalisten strijden in deze kennisquiz om deze felbegeerde nationale titel. Lijkt het je leuk om de finale online bij te wonen en je eigen kennis aan te scherpen: 

Als je de finale wil bijwonen stuur ons dan even een mail naar info@stibon.nl

Masterclass Nederlandse Trappistenbrouwerijen DEZE MASTERCLASS IS VOLGEBOEKT

Henri Reuchlin, oprichter van het BIERburo en coödinator bij StiBON

Vrijdagavond 4 juni 19:15 uur – 21:15 uur

In deze Masterclass zal Henri ons meenemen naar de bijzondere wereld van het Trappistenbier. Wist je dat Nederland naast La Trappe en Zundert ooit nog een derde trappistenbier kende? Henri is als adviseur verbonden aan de trappistenbrouwerij in Zundert.

Aanmelden masterclass trappist (Leden StiBON Alumninetwerk StiBA)
Aanmelden masterclass trappist

Terug naar opleidingen