• Masterclass BockBierBoek
  • BBB Maastricht 9 t/m 11 oktober
  • StiBA Excursie 2023: La Trappe
  • Masterclass 11 december
  • Beer & Roast i.s.m. Café Rootz

Masterclass

Het is weer ‘die’ tijd van het jaar. De bladeren vallen van de bomen, de lucht wordt grijs, de wind sterker en de regen tikt soms onophoudelijk tegen de ruiten. Één lichtpunt is er zeker: Het is weer tijd voor bo(c)kbier! Want schrijf je het nu met of zonder ‘c’? Waar komt bo(c)kbier vandaan? Hoe groot is het verschil tussen traditioneel en modern en hoe is dit bier verbonden aan onze biercultuur? Rick Kempen, Marco Daane en Roel Mulder duiken tijdens deze StiBON Masterclass in de wereld van het bo(c)kbier. Het is uiteraard geen toeval dat deze drie heren de avond verzorgen. Recentelijk schreven zij een boek over dit biertype en zullen je tijdens de Masterclass over hun bevindingen vertellen. Uiteraard proeven wij ook verschillende bo(c)kbieren die het verhaal van de heren zullen illustreren. Het is mogelijk na afloop het boek aan te schaffen en te laten signeren door de heren.

Zien we je 17 oktober?

Datum: dinsdag 17 oktober 2023
Locatie: Hoofdkantoor Gooische Brouwerij, Wandelpad 28, 1211 GN Hilversum
Aanvang: 19:30 uur tot +/- 22:00 uur

StiBON Masterclass


BBB Maastricht 2023

9 t/m 11 oktober 2023

Zoals vanouds zijn we dit jaar ook weer te vinden op de BBB Maastricht en ditmaal in een nieuw jasje! In Pub Street op het Bierplein mogen we dit jaar Masterclasses verzorgen en hebben we een bierquiz voor je om je bierkennis te testen en wellicht leuke prijzen te winnen!
Van de BBB Maastricht hebben we enkele gratis tickets weg te geven. Wil je graag komen en heb je nog geen ticket? Mail dan naar info@sibon.nl en je zal van ons over een paar weken een code ontvangen, waarmee je je kan inschrijven voor een gratis toegangskaart.
Wil je zeker zijn van een plekje tijdens één of meerdere Masterclasses? Je kan je van te voren in schrijven via onze website. Kosten: gratis, dus mis niets!

De openingstijden van de BBB en tijden zijn:
Maandag 9 oktober: 11:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10 oktober: 11:00 – 18:00 uur
Woensdag 11 oktober: 11:00 – 17:00 uur

Met elke dag de volgende masterclasses:
12:00 uur Masterclass Proeven als een Pro
Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.
13:00 uur Masterclass Bier aan Tafel
De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze MC.
14:00 uur Masterclass Blindproeverij
Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden
besproken.

Gehele dag: test je kennis met onze Bierquiz en maak kans op bierige prijzen.

Van te voren inschrijven voor een masterclass zodat je zeker bent van een plek? Vanaf 25 augustus kan je je hier inschrijven voor een Masterclass op de BBB of stuur een mail naar info@stibon.nlStiBA Excursie 2023

Trappisten Brouwerij La Trappe

Maandag 6 november.
13:30 – 17:00 uur.

Het is weer hoog tijd voor een StiBA Excursie en La Trappe wil jullie StiBA leden dit keer graag verwelkomen. Op maandag 6 november zijn we welkom vanaf 13:30 uur voor ontvangst. Om 14:00 uur start het programma. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen splitsen we misschien in twee groepen. Eén groep begint met een rondleiding onder de bezielende begeleiding van Toon Gloudemans, de Meestergids van La Trappe (met een hoofdletter M!). De (eventuele) tweede groep krijgt eerst de (nieuwe) film over La Trappe te zien en biersommelier Jan-Jasper zal eventueel vragen beantwoorden. Ook is er een nieuw gedeelte van de brouwerij die we mogen aanschouwen: de Oak Aged ruimte. Halverwege zullen de groepen ruilen. Na afloop (+/- 15:30 uur) kunnen we met z’n allen nog genieten en napraten met een mooi glas La Trappe.
Achter de schermen worden kleinere details nog ingevuld, dus laat je lekker verrassen deze middag.

Deze middag wordt kosteloos aangeboden aan StiBA leden (één van de drie geboden –  geen winstbejag) alleen wordt een bijdrage voor één van de goede doelen van La Trappe zeer gewaardeerd. Wil je weten welke goede doelen dit zijn, klik dan hier.

foto: Facebook La Trappe

Het aantal plekken is beperkt. Schrijf je snel in als je zeker weet dat je mee wilt. Inschrijven volstaat door je in te schrijven via onderstaande knop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Deze excursie is exclusief en  alleen voor StiBA-leden.

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober.

We verzamelen bij het Proeflokaal van La Trappe.
Bierbrouwerij de Koningshoeven – La Trappe Trappist
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot


Masterclass maandag 11 december

Achter de schermen zijn we druk bezig met het organiseren van nog een laatste Masterclass in 2023. Houd onze nieuwsbrief, social media of website in de gaten voor een update. Maandag 11 december kan je de avond in ieder geval wel blokken voor een StiBON Masterclass!


Beer & Roast wordt verzet naar een latere datum.

Diegene die zich hier voor hebben in geschreven hebben hier bericht van ontvangen. Nieuwe datum wordt z.s.m. bekend gemaakt!

Twee biersommeliers waaronder Arvid Bergström en de chef van Rootz zullen deze middag een uniek 5-gangenmenu met bijpassende bieren verzorgen. Elke gang een ware smaaksensatie voor de liefhebbers van mooie bieren en culinaire verrassingen!

Verwacht een middag vullend programma waarbij de biersommeliers van StiBON uitgebreid uitleg geven over de bieren bij de gerechten. Want gaat er maar één gerecht bij hetzelfde bier? Of passen er verschillende gerechten bij hetzelfde bockbier..? Het wordt een te gekke middag!

Kosten: €89,- per persoon

Inloop 12:30 uur, start 13:00 uur.
Reserveren via: Info@rootz.nl
Vermeld hierbij: BEER & ROAST, het aantal gasten en eventuele allergieën.

Terug naar opleidingen