Opleidingen

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

StiBON Bierambassadeur 1

De StiBON opleiding Niveau 1
Tijdens zes avonden komen op een onderhoudende manier meerdere onderwerpen aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een examen.
Wie hiervoor slaagt:

Nederlandstalig/ English Lees meer

StiBON BIERAmbassadeur 2

Diepgaand begrip van biertypen en hun gastronomische toepassing. Uitgebreide vaardigheden inzake proeven en beschrijven van bieren.
Nederlandstalig Lees meer

Biersommelier

Kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau Specialisatie tot Internationale Biersommelier (Certified Diploma Beer Sommelier)
English Lees meer

Brouwopleiding

De MBO-4 opleiding vindt plaats in een BBL traject. Dit houdt in dat deelnemers vier dagen per week stage lopen en één dag les krijgen. De totale opleidingsduur is twee jaar.

Nederlandstalig Lees meer

StiBONline Bierambassadeur 1

21 september 2020 StiBON heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Er bestaat nu een digitale opleiding StiBON Bierambassadeur Niveau 1, zodat je ook thuis de opleiding kan volgen. Dit …
Nederlandstalig Lees meer

Bier en Spijs

Leer over succesvolle bier-spijs-combinaties en weet u altijd welk bier bij welke smaken te serveren! Ontdek lokale brouwerijen en bijzondere craftbieren

Nederlandstalig Lees meer

Vraag over een van onze opleidingen?