Opleidingen

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

StiBON Bierambassadeur 1

Voor diegene die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- of detailhandel. Ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben.
Nederlandstalig/ English Lees meer

STIBON BIERAMBASSADEUR 1 BRUSSEL

“Sinds kort organiseren wij onze opleiding StiBON Bierambassadeur niveau 1 ook in Brussel. Het lesmateriaal is vanzelfsprekend aangepast aan de Belgische context en het docentencorps is 100% Belgisch. De StiBON opleiding is er voor iedereen die meer wil weten over bier."
Nederlandstalig Lees meer

StiBON BIERAmbassadeur 2

Diepgaand begrip van biertypen en hun gastronomische toepassing. Uitgebreide vaardigheden inzake proeven en beschrijven van bieren.
Nederlandstalig Lees meer

Biersommelier

Kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau Specialisatie tot Internationale Biersommelier (Certified Diploma Beer Sommelier)
English Lees meer

Bier en Spijs

In samenwerking met de Academie voor Gastronomie organiseert StiBON een vijfdaagse specialisatie Bier aan Tafel: een ontdekkingstocht naar de bijzondere mogelijkheden die bier aan tafel biedt.

Nederlandstalig Lees meer

 Masterclasses

Regelmatig organiseert StiBON masterclasses. Onze komende evenementen zijn: - 16 april, Den Haag: Duitse bieren - 15 mei, Utrecht: Lustrumsymposium
Nederlandstalig Lees meer

Brouwopleiding

De opleiding bierbrouwen MBO (niveau 4, BBL1) is bedoeld voor bierbrouwers, bij erkende leerbedrijven, die het bierproces van grondstof tot eindproduct beter, en met kennis van zaken, wil leren.
Nederlandstalig Lees meer

Vraag over een van onze opleidingen?