StiBON verzorgt hoogwaardige en interessante opleidingen voor (aspirant) professionals in de bierwereld en hen die zich daarmee verbonden voelen. Sinds de oprichting in 2009 is StiBON uitgegroeid tot een begrip in haar vakgebied.

De opleiding Bierambassadeur niveau 2 is opgezet voor iedereen die een diepgaand begrip van verschillende biertypen en hun gastronomische toepassing zoekt. Uitgebreide vaardigheden inzake proeven en beschrijven van bieren komen aan bod.

Kennis van de belangrijkste biertypen. Kunnen benoemen welke factoren een biertype bepalen: granen, hopgebruik, gistingsmethode. Gedegen vaardigheden inzake proeven. Bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- of detailhandel. Ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben.

Competenties om deel te kunnen nemen aan niveau 2:

Om deel te kunnen nemen aan niveau 2 moet het diploma niveau 1 met minimaal 32 uit 36 theoriepunten en 8 uit 12 proefpunten behaald zijn.

Meld je nu aan voor de StiBON Bierambassadeur 2

Deelnemers aan de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 dienen aan te geven in welke plaats ze de opleiding bij voorkeur willen volgen. Wij adviseren je snel aan te melden voor de opleiding voordat deze is volgeboekt. Bij te weinig aanmeldingen voor een opleiding wordt uiterlijk 10 dagen van te voren aangegeven of deze doorgaat of niet. Wacht niet te lang met aanmelden. Je komt in volgorde van aanmelding voor een opleidingsplaats in aanmerking.


Aankomende opleidingen voor 2024:

StiBON Bierambassadeur 2 Gulpen NJ24 in één week
Startdatum 26 september 2024

StiBON Bierambassadeur 2 Amsterdam NJ24
Startdatum 14 oktober 2024


Lopende opleidingen:

StiBON Bierambassadeur 2 Utrecht VJ24

StiBON Bierambassadeur 2 Amsterdam NJ23

StiBON Bierambassadeur 2 Utrecht NJ23

De opleidingen worden verzorgd door StiBON Bieropleidingen BV, de examens door Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON).

Examen

Als je je aangemeld hebt voor een opleiding is het examen gratis.
Het examen wordt niet afgenomen op de locatie waar de lessen zijn: er zijn verschillende locaties in het land waar de examens worden afgenomen, we proberen u zo dicht mogelijk bij uw woonplaats in te delen.

Ongeveer 8 weken voor het examen ontvang je een bestelformulier om de proef box te bestellen voor het examen

Vier tot zes weken voor het examen ontvang je via de mail een uitnodiging voor het examen. Hierin staat verder informatie m.b.t. het examen, zoals locatie, tijd, de examenbierlijst. De examenbierlijst is een lijst van de 20 bieren die mogelijk op het examen kunnen komen. Deze examenbierlijst is voor elk examen anders.

Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je een diploma. Je bent geslaagd als je minimaal 36 punten hebt behaald voor de theorie en minimaal 8 punten voor het proef gedeelte.
Dan mag je door naar Niveau 3

Indien je gezakt bent voor het examen maar je hebt niet genoeg punten om door te gaan naar Niveau 3 is het mogelijk een herexamen te doen voor het theorie gedeelte of het proefgedeelte
De kosten hiervoor bedragen per 1 januari 2024 € 115,- ex. BTW (€ 139,15 incl. BTW).

Hier kun je je aanmelden voor een herexamen of een examen StiBON Bierambassadeur 2

Aanmelden examens

Als je de opleiding Niveau 2 met goed gevolg hebt afgerond met minimaal 36 punten voor de theorie en 8 punten voor het proefgedeelte, bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het internationale examen Biersommelier van de Bier Kultur Haus in Obertrum (Niveau 3 specialisatie).

Kosten Niveau 2

De kosten voor de opleiding Toegepaste Bierkennis voor het leerjaar 2024 bedragen € 1325,- ex. BTW (€ 1.603,25 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en de examenkosten.

Bekijk hier:

Examenreglement
Klachtenregeling

Terug naar opleidingen