Deze opleiding start op 2 oktober 2023.

Les 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9 11 en 12: De Biertuin Centrum,  Prinsengracht 494, 1017 KH Amsterdam.
Les 5: Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3, 1012 PT Amsterdam.
Les 7: Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19a, 6271 AB Gulpen.
Les 10: Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag.

Les 3 wordt gegeven na les 4.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering

Maandag 2 oktober 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Derek Walsh

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier
Maandag 16 oktober 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Onno Raspe

Les 4:  Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier

Maandag 30 oktober 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Jan Willem Den Hartogh

Les 3: Trends en bierfolklore

Maandag 13 november 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Henri Reuchlin

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca

Zondag 26 november 2023, 12:00 – 16:30 uur.
Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman
Docenten: Simon Fokkema en Bas Schampers


Les 6: Gist

Maandag 4 december 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: André van der Zee


Les 7: Brouwen van het StiBON bier

Maandag 15 januari 2024, 09:15 – ±18:00 uur. Inloop vanaf 09:00 uur.
Locatie: Gulpener Brouwlokaal
Docent: Bas Jacob


Les 8: Bierassortiment, proefnotities schrijven, bier & kaas

Maandag 29 januari 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docenten: Rob Alphenaar en Arvid Bergström


Les 9: Bierlanden en hun biertypen

Maandag 12 februari 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Derek Walsh


Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken

Maandag 26 februari 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Café Rootz
Docenten: Arvid Bergström en Henri Reuchlin


Les 11: Bierproeverijen

Maandag 11 maart 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docent: Rick Kempen


Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog

Maandag 25 maart 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: De Biertuin Centrum
Docenten: Derek Walsh en nog niet bekend


Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding bestaat uit 12 lessen en een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2023 bedragen € 1325,- ex. BTW (€ 1.603,25 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en de examenkosten.


Examen: 13 mei 2024

Het examen wordt niet afgenomen op de locatie waar de lessen plaatsvinden.
Er zijn verschillende locaties in het land waar de examens worden afgenomen. we proberen je zo dicht mogelijk bij je woonplaats in te delen.