Deze opleiding start op 31 oktober 2022.

Les 1 t/m 4, 6, 8, 9, 11 en 12 zijn bij het Werkspoorcafé de Leckere, Tractieweg 43, 3534 AP Utrecht
Les 5 is bij het Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3 Amsterdam.
Les 7 is bij het Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen
Les 10 is bij Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag
.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. 

Maandag 31 oktober 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Maurus Wijman. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. 

Maandag 14 november 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Onno Raspe. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 3: Les 3: Trends en bierfolklore

Maandag 28 november 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 4:  Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. 

Maandag 12 december 2022, 18:30 – 22:30 uur
Docent Jan Willem den Hartog. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca.

Zondag 15 januari 2023, 12:00 – 16:00 uur
Docenten Simon Fokkema en Yu Mey Kwee. Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman

Les 6: Gist. 

Maandag 23 januari 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent André van der Zee. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. 

Maandag 6 februari 2023, 09:30 – ±17:00 uur.
Docent Bas Jacob. Locatie: Gulpener Brouwlokaal

Les 8: Bierassortiment en proefnotities schrijven / kaas en bier. 

Maandag 20 februari 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. 

Maandag 6 maart 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken.

Maandag 20 maart 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Arvid Bergström en Henri Reuchlin. Locatie: Café Rootz

Les 11: Bierproeverijen.

Maandag 3 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Rick Kempen. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. 

Maandag 17 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Derek Walsh en N.N.B. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2021 bedragen € 1145,– ex. BTW (€ 1.385,45 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het erop volgend examen.

Inschrijven StiBON Bierambassadeur 2

Examen maandag 15 mei 2023

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.