Deze opleiding start op 21 september 2021


Les 1 t/m 4: Locatie Café Bar le Duc Korenbrugstraat 7, 5211 EG ‘s-Hertogenbosch, 10 minuten lopen vanaf het station.
Les 5: Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3 Amsterdam.
Les 8, 9, 11 en 12: Locatie Café Bar le Duc Korenbrugstraat 7, 5211 EG ‘s-Hertogenbosch.
Les 7: Locatie Café Bar le Duc Korenbrugstraat 7, 5211 EG ‘s-Hertogenbosch.
Les 10: Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ, Den Haag
.

Het lesschema is door de coronamaatregelen en lockdown aangepast.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 21 september 2021, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 4: Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 5 oktober 2021, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Jan Willem den Hartog.

Les 3: Trends en bierfolklore. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 19 oktober 2021, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin.

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 2 november 2021, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Onno Raspe.

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Proeflokaal in de Wildeman, Amsterdam.

Zondag 14 november 2021, 12:00 – 16:00 uur.
Docenten Simon Fokkema en Yu Mey Kwee.

Les 6: Gist. Locatie: MS Teams, uitnodiging volgt via mail.

Dinsdag 23 en 30 november 2021, 19:00 – 21.00 uur.
Docent André van der Zee.


Les 8: Bierassortiment en proefnotities schrijven / kaas en bier. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 22 februari 2022, 18:30-22:30 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström.

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Café Bar le Duc – let op: deze les duurt de hele dag.

Dinsdag 15 maart 2022, 8:30 – 16:00 uur.
Docenten Pieter van Meel en Jan Wolfs.

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 29 maart 2022, 18:30 – 22:30 uur
Docent Derek Walsh.

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 12 april 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Rick Kempen.

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken. Locatie: Café Rootz, Den Haag.

Dinsdag 3 mei 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin en Arvid Bergström.

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: Café Bar le Duc.

Dinsdag 17 mei,2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Derek Walsh en Peter Torenbosch.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2021 bedragen € 1145.- ex. BTW (€ 1.385.45 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het opvolgend examen.

Inschrijven StiBON Bierambassadeur 2

Examen Maandag 20 juni 2022

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.