Deze opleiding start op 28 november 2022.

De meeste lessen zijn op maandagmiddag.

Les 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11 en 12 is bij Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag (elke maandagmiddag m.u.v. les 10).
Les 5: Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3 Amsterdam (zondagmiddag).
Les 7 is bij het Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen (gehele maandag).


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: Café Rootz.

Maandag 28 november 2022, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 2: Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: Café Rootz.

Maandag 12 december 2022, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Onno Raspe.

Les 3: Trends en bierfolklore. Locatie: Café Rootz.

Maandag 19 december 2022, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Henri Reuchlin.

Les 4: Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: Café Rootz.

Maandag 9 januari 2023, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Jan Willem den Hartog.

Les 8: Bierassortiment en kaas. Locatie: Café Rootz.

Maandag 23 januari 2023, 13:00 – 17:00 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström.

Les 6: Gist. Locatie: Café Rootz.

Maandag 6 februari 2023, 13:00 – 17:00 uur.
Docent André van der Zee.

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Gulpener Brouwlokaal.

Maandag 13 februari 2023, 09:15 – ±17:00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur.
Docent Bas Jacob.

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman.

Zondag 5 maart 2023, 12:00 – 16:00 uur.
Docenten Yu Mey Kwee en Simon Fokkema.

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: Café Rootz.

Maandag 13 maart 2023, 13:00 – 17:00 uur
Docent Derek Walsh.

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: Café Rootz.

Maandag 27 maart 2023, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Rick Kempen.

Les 10: Bier aan tafel/bier in de keuken. Locatie: Café Rootz.

Maandag 3 april 2023, tijd nog niet bekend.
Docenten Henri Reuchlin en Arvid Bergström.

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: Café Rootz.

Maandag 17 april 2023, 13:00 – 17:00 uur.
Docent Karim Bouchta.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2022 bedragen € 1236,60 ex. BTW (€ 1.496,29 incl. BTW).
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het opvolgend examen.

Examen maandag 15 mei 2023.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.