met Willem van Waesberghe

Maandag 17 juni, Café Rootz Den Haag

19:30 – 21:30 uur

Met H41 heeft Heineken’s Global Masterbrewer Willem van Waesberghe zijn voorliefde voor gist een tijd geleden al laten blijken.Vandaag de dag experimenteert Willem nog steeds graag met gist in zijn proefbrouwerij. Dat blijkt wel uit de diverse proefbrouwsels die hij sinds eind vorig jaar lanceerde. Dat het met een lagergist mogelijk is ook andere mooie bieren te brouwen dan alleen pils mag, ook na andere diverse lagers van bijvoorbeeld Brouwerij Noordt, nu wel duidelijk zijn. De mogelijkheden van lagergisten zijn tegenwoordig ontelbaar. En Willem zijn brouwershart gaat daar sneller van kloppen.

Tijd voor een masterclass van Willem van Waesberghe over gist. Wat zijn inderdaad de mogelijkheden vandaag de dag? Wat wil je wel van de gist en wat wil je niet? En wat is het geheim van gist? Bereid je voor op een diepgaand verhaal over gist en vraag alles wat je wilt weten, want dit is je kans.

Voor de brouwers, hobbyisten en smaakpuristen onder ons: een mooie kans om weer meer te leren over gist en wat voor een invloed dit heeft op de verschillende smaken en aroma’s in bier.

Maandag 17 juni – StiBON Masterclass GIST met Willem van Waesberghe

Aanvang 19:30 uur (duur ongeveer 2 uur)

Locatie: Café Rootz, Den Haag