Deze opleiding start op 10 maart 2025

De meeste lessen zijn op maandagavond. De locatie is nog nader te bepalen.

Les 5 is bij Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3 Amsterdam. Deze les is op een zondagmiddag om 12:00 uur.

Les 7 is bij het Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen. Deze les is op een maandag en duurt de gehele dag.

Les 10 is bij Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag.

De data zijn onder voorbehoud.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: NNB.

Maandag 10 maart 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Derek Walsh

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: NNB.

Maandag 17 maart 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Onno Raspe

Les 3: Trends en bierfolklore. Locatie: NNB.

Maandag 31 maart 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Henri Reuchlin

Les 4: Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: NNB.

Maandag 14 april 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Jan Willem den Hartog

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman.

Zondag 11 mei 2025, 12:00 – 16:00 uur.
Docenten: Yu Mey Kwee en Simon Fokkema

Les 6: Gist. Locatie: NNB.

Maandag 19 mei 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: André van der Zee

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Gulpener Brouwlokaal.

Maandag 2 juni 2025, 09:00 – ±18:00 uur. Inloop vanaf 08:45 uur.
Docent: NNB

Les 8: Bierassortiment en kaas. Locatie: NNB.

Maandag 16 juni 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten: Rob Alphenaar en Arvid Bergström

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: NNB.

Maandag 30 juni 2025, 18:30 – 22:30 uur
Docent: Derek Walsh

Les 10: Bier aan tafel/bier in de keuken. Locatie: Café Rootz.

Maandag 8 september 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten: Henri Reuchlin en Arvid Bergström

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: NNB.

Maandag 22 september 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Rick Kempen

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: NNB.

Maandag 6 oktober 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten: Maurus Wijman en NNB


Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding bestaat uit 12 lessen en het examen. De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 bedragen voor 2025 €1.460,33 ex. BTW (€1.767,- incl. BTW). Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en de examenkosten.

Examen: 17 november 2025

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. De StiBON examencommissie probeert iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.