Deze opleiding start op maandag 2 maart 2026.


Les 1, 2, 3, 5 en 6 worden gehouden bij de Jopenkerk, Gedempte Voldersgracht 2, 2011 WD Haarlem.

Les 4 wordt gehouden bij het Jopen Brouwlokaal, Emrikweg 21, 2031 BT Haarlem.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Theorie en praktijk van het proeven.

Maandag 2 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Itamar Vos.

Les 2: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne.

Maandag 16 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Etienne Vermeulen.

Les 3: Historie, trends en bier & gezondheid.

Maandag 30 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Gijs Troost.

Les 4: Brouwproces. Let op! Locatie: Jopen Brouwlokaal, Emrikweg 21, 2031 BT Haarlem.

Maandag 13 april, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten: NNB.

Les 5: Bierbehandeling en opslag.

Maandag 20 april, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Maaike Zilverberg.

Les 6: Bier aan tafel.

Maandag 11 mei, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Derek Walsh.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De opleiding bestaat uit zes lessen met aansluitend een examen.
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen voor 2026 €696,69 ex BTW (€843,- incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Examen: 22 juni 2026.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. De StiBON examencommissie probeert iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.