Deze 3-daagse opleiding is van maandag 10 augustus t/m woensdag 12 augustus 2026.

Alle lessen worden gehouden in Fort Everdingen, Noordweg 2, 4121 KK Everdingen.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Theorie en praktijk van het proeven.

Maandag 10 augustus, 9:00 – 13:00 uur.
Docent: Derek Walsh.

Les 2: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne.

Maandag 10 augustus, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Jet van de Griendt.

Les 3: Historie, trends en bier & gezondheid.

Dinsdag 11 augustus, 9:00 – 13:00 uur.
Docent: Henri Reuchlin.

Les 4: Brouwproces.

Dinsdag 11 augustus, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Marco Lauret.

Les 5: Bierbehandeling en opslag.

Woensdag 12 augustus, 09:00 – 13:00 uur.
Docent: Yu Mey Kwee.

Les 6: Bier aan tafel.

Woensdag 12 augustus, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Arvid Bergström.


Houd er rekening mee dat er 12 bieren per dag geproefd worden. Dit i.v.m. keuze van vervoer na afloop van de lessen, ook op de laatste dag.

Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De opleiding bestaat uit zes lessen met aansluitend een examen.
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen voor 2026 €696,69 ex BTW (€843,- incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.


Examen 21 september 2026.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.