Deze opleiding start op maandag 23 februari 2026.


Les 1, 2, 3, 5 en 6 worden gehouden bij Van Moll, Keizersgracht 16A, 5611 GD Eindhoven.

De locatie van les 4 wordt nader bekend gemaakt.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Theorie en praktijk van het proeven.

Maandag 23 februari, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Yu Mey Kwee.

Les 2: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne.

Maandag 9 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Jet van de Griendt.

Les 3: Historie, trends en bier & gezondheid.

Maandag 23 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Henri Reuchlin.

Les 4: Brouwproces. Let op! Locatie wordt nog bekend gemaakt.

Maandag 30 maart, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten: Etienne Vermeulen & Erwin van Moll.

Les 5: Bierbehandeling en opslag.

Maandag 20 april, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Bas Schampers.

Les 6: Bier aan tafel.

Maandag 11 mei, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Arvid Bergström.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De opleiding bestaat uit zes lessen met aansluitend een examen.
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen voor 2026 €696,69 ex BTW (€843,- incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Examen: 22 juni 2026.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. De StiBON examencommissie probeert iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.