Laden Agenda

« Alle Agenda

Specialisatie | Bier & Spijs | Les 5

18 maart 2025 10:00 - 16:30

Na een succesvolle eerdere edities slaan de Academie voor Gastronomie en StiBON Bieropleidingen opnieuw de handen ineen voor een gezamenlijke specialisatie Bier & Spijs. Deze opleiding van vijf lesdagen duikt diep in de ruime mogelijkheden die bier aan tafel brengt.

Op basis van het model van ‘smaakprofessor’ Klosse komen de belangrijkste aspecten die belangrijk zijn bij bier in de gastronomie aan bod. De lessen gaan ook in op de grondstoffen van bier en de verschillende gastronomische mogelijkheden die door het brouwproces ontstaan. De opleiding staat stil bij de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen bier en wijn. In een ‘cheese war’ kruisen bier en wijn de degens om de prijs voor de mooiste combinatie te winnen. Ook het serveren van bier heeft effect op de smaakbeleving. We sluiten de opleiding af met het zelf koken van een speciaal bierdiner.

De specialisatie Bier & Spijs is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren. Basiskennis van bier en smaak is een vereiste. Als vooropleiding geldt: StiBON bierambassadeur 1, de Academie voor Gastronomie basisopleiding Gastronoom-sommelier level 3 of de cursus wijn-spijs.

 

Klik hier om je in te schrijven.

Gegevens

Datum:
18 maart 2025
Tijd:
10:00 - 16:30
Agenda Categorie:
Site:
https://stibon.nl/opleiding/bier-en-spijs/

Locatie

Restaurant De Echoput
Amersfoortseweg 86
Hoog Soeren, 7346AA Nederland
+ Google Maps