Deze opleiding start op 1 maart 2022

Les 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11 en 12 is bij Café de Toeter, Turfsingel 6, 9712 KP Groningen.

Les 7 is bij Brouwerij Martinus,  Kostersgang 32-34, 9711 CX Groningen.

Locatie voor les 10 is nog niet bekend.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 1 maart 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 2: Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 15 maart 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Onno Raspe.

Les 6: Gist. Locatie: Café de Toeter

Dinsdag 29 maart 2022, 18:30 – 22:30 uur (geruild met les 3).
Docent André van der Zee.

Les 4: Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 12 april 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Jan Willem den Hartog.

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Café de Toeter.

Zondag 24 april 2022, 12:00 – 16:00 uur.
Docenten Yu Mey Kwee en Simon Fokkema.

Les 3: Trends en bierfolklore. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 10 mei 2022, 18:30 – 22:30 uur (geruild met les 6).
Docent Henri Reuchlin.

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Brouwerij Martinus.

Dinsdag 24 mei 2022, 8:30 – 16:00 uur.
Docenten Jan Wolfs en Martijn Swierstra.

Les 8: Bierassortiment en proefnotities schrijven / kaas en bier. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 7 juni 2022, 18:30-22:30 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström.

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 21 juni 2022, 18:30 – 22:30 uur
Docent Derek Walsh.

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken. Locatie: nnb.

Dinsdag 13 september 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin en Arvid Bergström.

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 27 september 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Rick Kempen.

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: Café de Toeter.

Dinsdag 11 oktober 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Derek Walsh en Karim Bouchta.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2022 bedragen € 1236,60 ex. BTW (€ 1.496,29 incl. BTW).
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het opvolgend examen.

Inschrijven StiBON Bierambassadeur 2

Examen maandag 14 november 2022.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.