Deze opleiding start op 14 maart 2023.

Les 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9,11 en 12: 100 Watt Brewery, Bleekweg 1, 5611 EZ Eindhoven.
Les 5: Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3, 1012 PT Amsterdam.
Les 7: Gulpener Brouwlokaal Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen.
Les 10: Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 14 maart 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 28 maart 2023 , 18:30 – 22:30 uur.
Docent Onno Raspe.

Les 4:  Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 18 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Jan Willem den Hartog.

Les 3: Trends en bierfolklore. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 25 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin.

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman.

Zondag 7 mei 2023, 12:00 – 16:00 uur.
Docenten Simon Fokkema en Yu Mey Kwee.

Les 6: Gist. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 16 mei 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent André van der Zee.

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Gulpener Brouwlokaal.

Dinsdag 30 mei 2023, 09:15 – ±17:00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur.
Docent Bas Jacob.

Les 8: Bierassortiment en proefnotities schrijven / kaas en bier. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 13 juni 2023 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström.

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 27 juni 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken. Locatie: Café Rootz.
Dinsdag 5 september 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Arvid Bergström en Henri Reuchlin.

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 19 september 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Rick Kempen.

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: 100 Watt Brewery.

Dinsdag 3 oktober 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Maurus Wijman en Itamar Vos.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2023 bedragen € 1325,– ex. BTW (€ 1.603,25 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het erop volgend examen.

Examen 20 november 2023

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.