Deze opleiding start op 14 oktober 2024.

Les 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9 11 en 12: Breugem Meeting Point, Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam.
Les 5: Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3, 1012 PT Amsterdam.
Les 7: Gulpener BrouwLokaal, Rijksweg 19a, 6271 AB Gulpen.
Les 10: Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering
Maandag 14 oktober 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Derek Walsh

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier
Maandag 21 oktober 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Onno Raspe

Les 6: Gist
Maandag 4 november 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: André van der Zee

Les 4:  Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier
Maandag 18 november 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Jan Willem Den Hartog

Les 5: Schenken en gastenbenadering in de horeca
Zondag 1 december 2024, 12:00 – 16:30 uur.
Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman
Docenten: Simon Fokkema en Yu Mey Kwee

Les 3: Trends en bierfolklore
Maandag 9 december 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Henri Reuchlin

Les 7: Brouwen van het StiBON bier
Maandag 13 januari 2024, 09:00 – ±18:00 uur. Inloop vanaf 08:45 uur.
Locatie: Gulpener BrouwLokaal
Docent: Bas Jacob

Les 8: Bierassortiment, proefnotities schrijven, bier & kaas
Maandag 27 januari 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docenten: Rob Alphenaar en Arvid Bergström

Les 9: Bierlanden en hun biertypen
Maandag 10 februari 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Derek Walsh

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken
Maandag 24 februari 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Café Rootz
Docenten: Arvid Bergström en Henri Reuchlin

Les 11: Bierproeverijen
Maandag 10 maart 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docent: Rick Kempen

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog
Maandag 24 maart 2025, 18:30 – 22:30 uur.
Locatie: Breugem Meeting Point
Docenten: Maurus Wijman en nog niet bekend


Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding bestaat uit 12 lessen en een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2024 bedragen € 1325,- ex. BTW (€ 1.603,25 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en de examenkosten.


Examen: 12 mei 2025

Het examen wordt niet afgenomen op de locatie waar de lessen plaatsvinden.
Er zijn verschillende locaties in het land waar de examens worden afgenomen. we proberen je zo dicht mogelijk bij je woonplaats in te delen.