Duitse biertypen met Dennis Kort

De lente is alweer in aantocht! De lopende StiBON Bierambassadeur Niveau 2 opleidingen in Amsterdam en Utrecht die in het najaar van 2023 begonnen, hebben in januari allebei een bier gebrouwen voor de opleiding in Gulpen.

De opdracht was om een lentebier te brouwen met een Duitse Maibock in het achterhoofd. Tijd om die te gaan proeven! En met wie anders dan met Dennis Kort! Dennis weet alles over Duitse biertypen en StiBON heeft Dennis gevraagd een Masterclass te geven over Duitse biertypen, waar we dan tegelijkertijd de bieren van onze deelnemers kunnen proeven en kijken of het ze goed gelukt is een Duitse Maibock na te bootsen. Of, dat door de twist die ze eraan gegeven hebben, het bier smaakvol is.

Dennis Kort ronde zelf in 2013 de StiBON opleiding tot Biersommelier af waar al een jarenlange voorliefde voor bier aan vooraf ging. Vorig jaar is Dennis Nederlands kampioen Biersommelier geworden en de afgelopen drie keer deed hij mee aan het wereldkampioenschap. Dennis is bekend van zijn Reinheitsgebot bieren van OLDSKOOL maar is ook te vinden in Eindhoven bij de Drinkers Pub, waar hij naast zijn eigen gebrouwen bieren er ook voor zorgt dat er vele andere mooie exemplaren te drinken zijn. Waar het Duitse assortiment vanzelfsprekend erg royaal is.

Dinsdag 16 april – StiBON Masterclasses Duitse Biertypen

Aanvang 19:30 uur (duur ongeveer 2 uur)

Locatie: Café Rootz, Den Haag

Terug naar opleidingen