Deze opleiding start op 31 oktober 2022.

Les 1 t/m 4, 6, 8, 9, 11 en 12 zijn bij het Werkspoorcafé de Leckere, Tractieweg 43, 3534 AP Utrecht.
Les 5 is bij het Bierproeflokaal In De Wildeman, Kolksteeg 3, 1012 PT Amsterdam.
Les 7 is bij het Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen.
Les 10 is bij Café Rootz, Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Smaakafwijkingen en veroudering. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 31 oktober 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Maurus Wijman.

Les 2: Invloed van water, graan, moutsoorten, vruchten en zoetstoffen op de smaak van het bier. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 14 november 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Onno Raspe.

Les 3: Les 3: Trends en bierfolkloreLocatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 28 november 2022, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Henri Reuchlin.

Les 4:  Invloed van kruiden, specerijen en hop op de smaak van het bier. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 12 december 2022, 18:30 – 22:30 uur
Docent Jan Willem den Hartog.

Les 5: Schenken en klantenbenadering in de horeca. Locatie: Bierproeflokaal In De Wildeman.

Zondag 15 januari 2023, 12:00 – 16:00 uur
Docenten Simon Fokkema en Yu Mey Kwee.

Les 6: Gist. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 23 januari 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent André van der Zee.

Les 7: Brouwen van het StiBON bier. Locatie: Gulpener Brouwlokaal.

Maandag 6 februari 2023, 09:15 – ±17:00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur.
Docent Bas Jacob.

Les 8: Bierassortiment en proefnotities schrijven / kaas en bier. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 20 februari 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Rob Alphenaar en Arvid Bergström.

Les 9: Bierlanden en hun biertypen. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 6 maart 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Derek Walsh.

Les 10: Bier aan tafel / bier in de keuken. Locatie: Café Rootz.

Maandag 20 maart 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docenten Arvid Bergström en Henri Reuchlin.

Les 11: Bierproeverijen. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 3 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent Rick Kempen.

Les 12: Biercompetities, biercocktails en epiloog. Locatie: Werkspoorcafé de Leckere.

Maandag 17 april 2023, 18:30 – 22:30 uur.
Docent .Karim Bouchta  .


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De StiBON Bierambassadeur 2 opleiding is 12 lessen + een examen.
De kosten voor de opleiding StiBON Bierambassadeur 2 voor het leerjaar 2021 bedragen € 1236,60 ex. BTW (€ 1.496,29 incl. BTW).
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een bier, de te proeven bieren tijdens de les en het erop volgend examen.

Examen 15 mei 2023

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.