Regelmatig organiseert StiBON masterclasses en specialisaties.

Onze komende evenementen zijn:

Bier Spijs Specialisatie 2026 – i.s.m. de Academie voor Gastronomie. Startdatum 7 april 2026

De inschrijving is weer geopend. Tijdens deze vijf dinsdagen bij de Echoput in Apeldoorn, aan de Academie voor Gastronomie, gaan we dieper in op de gastronomische mogelijkheden van bier en de smaaktheorie van Peter Klosse. StiBON organiseert deze specialisatie alweer voor de zesde keer in samenwerking met de Academie voor Gastronomie.

Inschrijven gaat via de Academie voor Gastronomie.


Masterclasses 2025:

Ben je biersommelier en wil je zelf een Masterclass organiseren onder de vlag van StiBON? Dat kan! Stuur een mail naar planning@stibon.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Dan komt je Masterclass op deze pagina te staan.

De planning voor Masterclasses en specialisaties in 2026 volgt spoedig.


Specialisatie 2025:

Dit jaar organiseerde StiBON Bieropleidingen opnieuw een unieke specialisatie op locatie. Na de indrukwekkende specialisatie trappistenbier in 2024, bij Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert, gingen we begin oktober dit jaar, op bezoek bij onze oosterburen. Het thema van de specialisatie voor dit jaar was Rauchbier. In samenwerking met Markus Raupach hebben we twee mooie dagen in Bamberg beleefd, waar we de ondergrondse kelders van brouwerijen hebben bezocht, een unieke rondleiding hebben gekregen bij Schlenkerla, de verschillen in rookmouten geproefd en de Drei Kronen in Memmelsdorf met de ijstoren hebben bezocht. Deze twee dagen in het mooie Bamberg (met ook een rondleiding van Markus) heeft ons weer unieke inzichten gebracht in het brouwen van rookbieren (vroeger en nu) én de geschiedenis van bier in Bamberg en omstreken.

Veel geproefd en weer veel geleerd, het waren weer twee mooie dagen met een mooie club biersommeliers! Op naar de volgende specialisatie!

Terug naar opleidingen