Specialisatie Rauchbier in Bamberg
met Markus Raupach
Vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober 2025
Bamberg, Duitsland
Deze specialisatie is in het Engels. De bedrijfsbezoeken zijn in het Duits met Engelse vertaling.
Tijden en informatie volgen.

Dit jaar organiseert StiBON Bieropleidingen opnieuw een unieke specialisatie op locatie. Na de indrukwekkende specialisatie trappistenbier in 2024, bij Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert, gaan we dit jaar op bezoek bij onze oosterburen. Het thema van de specialisatie voor dit jaar is:
Rauchbier in Bamberg
Biersommelier Markus Raupach, die zelf in Bamberg woont, zal ons meenemen op een bijzondere ontdekkingstocht naar de lokale brouwtraditie. Dit is je kans om enkele legendarische brouwerijen te bezoeken en alle ins en outs van Rauchbier te leren kennen. Tijdens een verticale proeverij ontdekken we hoe Rauchbier zich ontwikkelt in de loop van de tijd. Natuurlijk mag een diner met lokale specialiteiten met bijpassende bieren niet ontbreken.
De tweedaagse specialisatie vindt plaats van vrijdag 3 oktober in de morgen tot en met zaterdagavond 4 oktober 2025. De kosten bedragen € 652,= (incl. BTW) voor StiBA- en CRAFT-leden. Dit is inclusief presentaties, brouwerijbezoeken, lunch, diner en proeverijen. Niet StiBA-leden betalen € 864,= (incl. BTW).
De specialisatie is exclusief hotel en de reis van en naar Bamberg.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving sluit op 15 september 2025 of eerder als de specialisatie volgeboekt is. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
Kosten (inclusief proeverijen, presentaties, brouwerijbezoeken, lunch en diner*):
€ 864,- p.p.
StiBA- en CRAFT- leden: € 652,- p.p.
*exclusief verblijf, ontbijt en reiskosten
Inschrijven