Deze opleiding start op 5 maart 2024.

Lessen 1, 2, 3, 4A, 5 en 6 vinden plaats bij Hotel Management School Maastricht, lokaal 0.27.

Adres: Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht.

Locatie Les 4B: Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19a 6271 AB Gulpen (let op: locatie is veranderd!)

Om de bierkennis van studenten op een nog hoger peil te brengen slaan Hotel Management School Maastricht (HMSM) en bieropleider StiBON de handen ineen. Samen bieden ze een speciale opleiding aan voor het diploma StiBON bierambassadeur 1. De opleiding start op 5 maart 2024 en kan door geregistreerde studenten buiten het gewone curriculum gevolgd worden. De opleiding staat ook open voor andere deelnemers.  


Het lesschema is als volgt:

Les 1A: Theorie en praktijk van het proeven, deel I – inleiding en praktijkoefening.

Dinsdag 5 maart 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Pieter Gasthuis.

Les 1B Theorie en praktijk van het proeven, deel II – theorie en praktijk.

Dinsdag 12 maart 2024, 18:30 – 22:30 uur.
Docent: Pieter Gasthuis.

Les 2A: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne, deel I – graan, mout, water en kruiden.

Dinsdag 19 maart 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Adjo Pot.

Les 2B Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne, deel II – hop en wetgeving .

Dinsdag 26 maart 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Adjo Pot.

Les 3A: Historie, trends en bier & gezondheid, deel I – tot de middeleeuwen.

Dinsdag 9 april 2023, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: David van Term

Les 3B: Historie, trends en bier & gezondheid, deel II – tot nu en bier & gezondheid.

Dinsdag 16 april 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: David van Term

Les 4A: Brouwproces, deel I – theorie.

Dinsdag 7 mei 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Bas Jacob.

Les 4B: Brouwproces, deel II – praktijk.

Dinsdag 14 mei 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Gabriel Keijmis. Locatie: Gulpener Brouwlokaal, Rijksweg 19a 6271 AB Gulpen (let op: locatie is veranderd!)

Parkeren: Willem Alexanderplein of Tramweg. Openbaar vervoer: www.ov9292.nl

Les 5A: Bierbehandeling en opslag, deel I – vijanden van bier.

Dinsdag 21 mei 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Gabriel Keijmis.

Les 5B: Bierbehandeling en opslag, deel II – serveren en schenken .

Dinsdag 28 mei 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Gabriel Keijmis.

Les 6A: Bier aan tafel, deel I – theorie en praktijk.

Dinsdag 4 juni 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Yu Mey Kwee.

Les 6B: Bier aan tafel, deel II – theorie en praktijk .

Maandag 11 juni 2024, 18:30 – 20:30 uur.
Docent: Yu Mey Kwee.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. Deze opleiding bij de Hotelschool Maastricht bestaat uit 12 lessen van 2 uur met aansluitend een examen.
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen € 631,41 ex. BTW (€ 764,- incl. BTW).
Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Examen 24 juni 2024

Het examen wordt niet afgenomen op de locatie waar de lessen zijn.
Er zijn verschillende locaties in het land waar de examens worden afgenomen. De StiBON examencommissie probeert iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.