Deze 3-daagse opleiding start op 10 juni 2024.

De locatie voor deze opleiding is in Brussel, België.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Theorie en praktijk van het proeven.

Maandag 10 juni 2024, 09:00 – 12:30 uur.
Docent: Yannick de Cocqueau (BeComev) 

Les 2: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne.

Maandag 10 juni 2024, 13:00 – 16:30 uur.
Docent: Sep Roggeman (Brouwerij Lindemans)

Les 3: Historie, trends en bier & gezondheid.

Dinsdag 11 juni 2024, 9:00 – 12:30 uur.
Docent: Luc de Raedemaeker (BeCoMev)

Les 4: Brouwproces.

Dinsdag 11 juni 2024, 13:00 – 16:30 uur.
Docent: Sven Dekleermaeker (Duvel Moortgat)

Les 5: Bierbehandeling en opslag.

Woensdag 12 juni 2024, 09:00 – 12:30 uur.
Docent: Elise Vandoninck (Brouwerij Cabardouche)

Les 6: Bier aan tafel.

Woensdag 12 juni 2024, 13:00 – 16:30 uur.
Docent: Luc de Raedemaeker (BeCoMev) en Yannick de Cocqueau (BeComev) 


Houd er rekening mee dat er 12 bieren per dag geproefd worden. Dit i.v.m. keuze van vervoer na afloop van de lessen, ook op de laatste dag.


Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De opleiding bestaat uit zes lessen met aansluitend een examen. De lesovereenkomst sluit je met BeCoMev (StiBON België)
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen €631,41 ex. BTW (€774,- incl. BTW).
Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen, broodjeslunch op de lesdagen en het examen.

Indien u werkzaam bent binnen de brouw/voedingssector komt Alimento tussen in de kosten (enkel voor Belgische deelnemer TUSSENKOMST €140,- per dag met een max van €420,-).


Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.


Examen 1 juli 2024