Naast de fysieke opleidingen bestaat er ook een digitale opleiding StiBON Bierambassadeur Niveau 1, zodat je thuis de opleiding kan volgen. Dit met het behoud van directe interactie met docent en mededeelnemers.

Bij de StiBONline zijn de zes verschillende lessen elk opgedeeld in twee lessen van twee uur, twee avonden in de week. De lessen worden online live gegeven door StiBON-docenten aan een beperkte groep deelnemers, waardoor de interactie optimaal blijft, zeker m.b.t. het proeven van de bieren.

Voor het examen is fysieke aanwezigheid verplicht.

Elke les is van 19.00 uur tot 21.00 uur en op een maandag en dinsdag, of op een dinsdag en woensdag.

Nieuwe opleidingen 2022:


StiBON Bierambassadeur 1 StiBONline startdatum 28 maart 2022

Examen

Als je je aangemeld hebt voor de opleiding is het examen gratis.
Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je een diploma. Je bent geslaagd als je minimaal 28 punten hebt behaald voor de theorie en minimaal 8 punten voor het proef gedeelte.
Om door te gaan naar StiBON Bierambassadeur 2 moet je minimaal 32 punten hebben behaald voor de theorie en minimaal 8 punten voor het proef gedeelte.
Indien je geslaagd bent voor het examen maar je hebt niet genoeg punten om door te gaan naar StiBON Bierambassadeur 2, is het mogelijk een herexamen te doen voor het theorie gedeelte. De kosten hiervoor bedragen € 60,– ex . BTW (€ 72,60 incl. BTW).

Hier kun je je aanmelden voor een herexamen of een examen StiBON Bierambassadeur 1.

Aanmelden examens.

Certificaat

Wie vijf lesavonden heeft gevolgd en niet voor het examen slaagt krijgt een certificaat als bewijs van deelname. Het afleggen van het examen is niet verplicht, maar het met succes afleggen ervan is wel een voorwaarde om door te mogen gaan naar Bierambassadeur 2.

Doorstromen Niveau 2

Voor wie al een grondige basiskennis van bier heeft en meteen wil ‘instromen’ bij Bierambassadeur 2 bestaat de mogelijkheid om alleen het examen Bierambassadeur 1 af te leggen. De examenkosten zijn in dat geval €175,- ex. BTW (€ 211,75 incl. BTW) inclusief het lesboek. Let wel, onderschat het examen niet. De drempel om toegelaten te worden tot Bierambassadeur 2 is hoog en de examenstof pittig.

Vier tot zes weken voor het examen ontvang je via de mail een uitnodiging voor het examen. Hierin staat verder informatie m.b.t. het examen, zoals locatie, tijd, de examenlijst, waar je eventueel de bieren kunt bestellen en wat je mee moet nemen (o.a. ID). De examenlijst is een lijst van de 20 bieren waarvan er zes mogelijk op het examen kunnen komen. Deze examenlijst is voor elk examen anders.

Kosten

De kosten voor de StiBON opleiding Bierambassadeur 1 in het leerjaar 2022 bedragen € 556,40,- ex. BTW (€ 673,24 incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal en het examen.
Daarnaast ontvang je bij de bevestiging van de opleiding een lijst met de te proeven bieren en spijs combinaties. De te proeven bieren dien je zelf te bestellen. Dit kan o.a. bij de MITRA die alle lesbieren voor StiBON Bierambassadeur Niveau 1 heeft. De spijscombinaties zijn te halen bij de meeste grotere supermarkten.

Lidmaatschap alumni netwerk StiBA.

Bij inschrijving voor de StiBON opleiding Bierambassadeur 1 kun je aangeven of je lid wil worden van het alumni netwerk StiBA. Als je de opleiding succesvol afgerond hebt, sta je ingeschreven als StiBA lid. StiBA organiseert een paar keer per jaar netwerkbijeenkomsten of interessante excursies. StiBON Bieropleidingen BV neemt tot wederopzegging de contributie voor haar rekening. Het lidmaatschap is daarmee minimaal twee jaar gratis voor de deelnemer.

Inschrijving is niet vrijblijvend

LET OP: deze inschrijving is niet vrijblijvend. Bij annulering zijn kosten verbonden waarvan de hoogte afhankelijk is van het tijdstip van afzeggen.
Zie hiervoor punt 4 t/m 10 van onze Algemene Voorwaarden.

Inschrijven

voorbeeldexamenvragen
Antwoorden voorbeeldvragen
Examenreglement
Klachtenregeling

Terug naar opleidingen