Niveau 3 – StiBON internationaal Diplom Biersommelier

De opleiding biedt een verdieping van het geleerde tijdens de StiBON opleidingen Bierambassadeur 1 en 2. De inhoud wordt verzorgd door Axel Kiesbye GmbH. Hiermee beschikt de deelnemer over kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau (Internationaal Diplom Biersommelier)

Voor geslaagde deelnemers op Niveau 2 biedt StiBON als eerste specialisatie mogelijkheid de gecertificeerde opleiding tot internationale Biersommelier bij het Bier Kultur Haus in Obertrum. De opleiding duurt twee dagen.


StiBON is hierbij een samenwerking aangegaan met de Kiesbye`s Academie waarbij precies gekeken is welke aanvullende lessen onze deelnemers nog dienen te volgen.

De opleiding wordt  in het Kiesbye’s ‘Bierkulturhaus’ in Obertrum (Oostenrijk) gegeven. Wegens renovaties worden in 2025 de opleidingen in Gräfelfing (Duitsland) gegeven.

Meer informatie vind je hier

De nieuwe opleidingen in 2024 zijn:
Donderdag 20 en vrijdag 21 juni Obertrum (volgeboekt).

Donderdag 19 en vrijdag 20 september Obertrum (volgeboekt)

De nieuwe opleiding in 2025 zijn:
Donderdag 16 januari en vrijdag 17 januari Gräfelfing


De lessen worden in het Engels gegeven en de opleiding wordt elke vrijdag afgesloten met een aansluitend examen. Aanvang van de tweedaagse opleiding Niveau 3 is op de donderdag om 08:30 uur in Obertrum (Oostenrijk).

Uitsluitend degenen die geslaagd zijn voor de StiBON opleiding Niveau 2 ‘Toegepaste bierkennis’ kunnen deze op de StiBON opleidingen afgestemde richting volgen.

De kosten voor Niveau 3 hangen af van het aantal deelnemers, maar bedragen maximaal € 1.060,= in 2020. Dit is exclusief BTW en reis- en verblijfkosten (Obertrum/Oostenrijk en Gräfelfing/Duitsland) maar inclusief examen, lunch op donderdag en vrijdag en diner op vrijdag avond.

Na inschrijving ontvangen de deelnemers van StiBON een bevestiging. De factuur en informatie volgt een paar weken van te voren vanuit Kiesbye’s  ‘Bierkulturhaus’ in Obertrum.

Terug naar opleidingen