Deze 3-daagse opleiding is van maandag 18 mei t/m woensdag 20 mei 2026.

Alle lessen worden gehouden in het Gulpener BrouwLokaal, Rijksweg 19A, 6271 AB Gulpen.


Het lesschema is als volgt:

Les 1: Theorie en praktijk van het proeven.

Maandag 18 mei, 9:00 – 13:00 uur.
Docent: Yu Mey Kwee.

Les 2: Grondstoffen, wetgeving en sociale hygiëne.

Maandag 18 mei, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Adjo Pot.

Les 3: Historie, trends en bier & gezondheid.

Dinsdag 19 mei, 9:00 – 13:00 uur.
Docent: Henri Reuchlin.

Les 4: Brouwproces.

Dinsdag 19 mei, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Gabriel Keijmis.

Les 5: Bierbehandeling en opslag.

Woensdag 20 mei, 09:00 – 13:00 uur.
Docent: Niels Bassie.

Les 6: Bier aan tafel.

Woensdag 20 mei, 14:00 – 18:00 uur.
Docent: Hubert Hecker.


Houd er rekening mee dat er 12 bieren per dag geproefd worden. Dit i.v.m. keuze van vervoer na afloop van de lessen, ook op de laatste dag.

Na aanmelding krijg je een mail met bevestiging van je aanmelding. De opleiding bestaat uit zes lessen met aansluitend een examen.
De kosten voor de StiBON Bierambassadeur opleiding Niveau 1 bedragen voor 2026 €696,69 ex BTW (€843,- incl. BTW). Dit bedrag is inclusief het lesboek met daarin het benodigde studiemateriaal, de te proeven bieren tijdens de lessen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.


Examen: 22 juni 2026.

Het examen wordt op verschillende locaties in het land afgenomen en niet op dezelfde locatie als waar de lessen zijn. We proberen iedereen zo gunstig mogelijk in te delen.